fbpx

Erikoistumisalana purentalihashieronta

Omaishoidon tukipalvelut – hieronta

Omaishoidon tukipalveluna hierontaan! Joko Söderkullaan (Graniittitie, esteetön tila) tai Nikkilään (Bubbiksentie). Sekä omaishoitaja että hoidettava voi maksaa hieronnan omaishoidon tuen palvelusetelillä (palse.fi).

Liittyen koronavirukseen/flunssaan/influenssaan: Ethän tule hierontaan/hoitoihin sairaana (ei nuhaa, yskää, flunssaoireita)! Pidetään huolta itsestämme ja toisista.

HUOM! Päivitän hierontojen tilannetta Ajankohtaista sivulle

Palvelusetelillä omaishoitaja voi ostaa esim. asumispalveluja, kotiin annettavia hoivapalveluja, hierontaa, jalkahoitoja ja fysioterapiapalveluja sekä tukipalveluja palvelun piiriin hyväksytyiltä palveluntuottajilta. Sipoon kunta on hyväksynyt yritykseni palvelusetelituottajaksi alle- ja yli 18-v omaishoitajien lakisääteisiin kotihoidon tukipalveluihin. Tukipalveluna teen erilaisia hierontoja asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Kotipalvelutoimintaa en enää 2022 jatka, mutta tervetuloa hierontaan!

Voit käyttää palveluseteliä maksuna panostuksesta omaan hyvinvointiisi. Palveluseteliä voi käyttää sekä omaishoitaja että hoidettava maksuna hieronnasta. Hieronta tuo hyvää oloa ja hyvää mieltä sekä auttaa lihasjännityksiin ja lihassärkyihin. Voit tulla hierontaan toimipaikkoihini Nikkilässä (Bubbiksentie 1) tai Söderkullassa (Graniittitie 5). Mikäli toimipaikkaan kulkeminen tuottaa hankaluuksia niin ota yhteyttä, sovitaan kotikäynnistä. Minulle voi soittaa numeroon 040 5926624. Jollen heti vastaa/ asiakkaan hoito on kesken niin soitan kyllä takaisin.

Ikääntynyt, sairas, toipilas tai vammautunut voi ostaa arvonlisäverottomasti apua mm. kodinhoitoon tai kaupassa ja lääkärissä käyntiin. Jos toimintakykysi on alentunut ja et selviä arjestasi ilman apua, olet oikeutettu arvonlisäverovapaaseen kotiapuun. Yli 80v ikä on jo sinällään peruste saada ostaa arvonlisäverotonta kotiapua.

Sosiaalipalvelut kuten siivous, ikkunanpesu, ateria- ja vaatehuolto, kodinhoito, auttaminen pienten lasten hoidossa vanhemman jaksamisen tueksi sekä saattaja- ja ruokaostospalvelut.

Voit itse ottaa yhteyttä valitsemaasi yritykseen, joka tuottaa alvittomia sosiaalipalveluja asuinkuntasi alueella. Lista palveluiden tuottajista löytyy Sipoon kunnan sivuilta (kirjoita hakuun yksityiset sosiaalipalvelut- sieltä kohta kunnan ylläpitämä rekisteri palveluista). Voit saada listan myös kunnan palveluohjaajalta. Palveluohjaajat myös opastavat löytämään sinulle sopivan tekijän haluamaasi kotityöhön.

Palveluyritys laatii kanssasi kirjallisen palvelusopimuksen ja suunnitelman. Lääkärintodistusta ei tarvita vaan palveluntuottaja yhdessä asiakkaan ja/tai hänen omaistensa kanssa määrittää palvelun tarpeen.

Palvelusopimuksessa määritellään, mitä palvelua tarvitaan ja kuinka usein. Myös tilapäiseen palveluntarpeeseen määräajaksi.

Palvelusuunnitelmaan kirjataan perustelut sosiaalihuollon tarpeelle eli kerrotaan, miksi tarvitset apua. Palvelunsaajan toimintakyvyn pitää olla todetusti alentunut. Tällainen tilanne on esimerkiksi arjessa kotona selviämisen tukeminen niissä kotitöissä jotka ovat itselle liian raskaita. Lääkärintodistusta ei kuitenkaan tarvita. Palveluyritys arvioi, täyttyvätkö alvittomuuden kriteerit.

Lue lisää:

Verohallinto (vero.fi): Kotitalousvähennys

Verohallinto (vero.fi): Näin ilmoitat kotitalousvähennyksen

Verohallinto (vero.fi): Kotitalousvähennys verotuksessa

Verohallinto (vero.fi): Lomake 14A Kotitalousvähennys yritykselle maksetusta työkorvauksesta