fbpx

Erikoistumisalana purentalihashieronta

Omaishoidon tukipalvelut

Omaishoidon tukipalveluna myös hieronta!

Liittyen koronavirukseen/flunssaan/influenssaan: Ethän tule hierontaan/hoitoihin sairaana (ei nuhaa, yskää, flunssaoireita)! Pidetään huolta itsestämme ja toisista.

HUOM! Päivitän hierontojen tilannetta Ajankohtaista sivulle

Omaishoidon tuella tarkoitetaan ikääntyneen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun hoidettavalle läheisen henkilön avulla. Omaishoitajalla on oikeus pitää vapaata vähintään kolme vuorokautta sellaista kalenterikuukautta kohti, jonka aikana hän on yhtäjaksoisesti sidottu hoitoon ympärivuorokautisesti tai jatkuvasti päivittäin.

Palveluseteli on yksi tapa järjestää omaishoitajan lakisääteisen vapaan korvaava hoito. Palvelusetelillä omaishoitaja voi ostaa esim. asumispalveluja, kotiin annettavia hoivapalveluja, hierontaa ja fysioterapiapalveluja sekä tukipalveluja palvelun piiriin hyväksytyiltä palveluntuottajilta. Sipoon kunta on hyväksynyt yritykseni palvelusetelituottajaksi alle- ja yli 18-v omaishoitajien lakisääteisten vapaiden järjestämiseen sekä kotihoidon tukipalveluihin.

Voit käyttää palveluseteliä maksuna panostuksesta omaan hyvinvointiisi. Hieronta tuo hyvää oloa ja hyvää mieltä sekä auttaa lihasjännityksiin ja lihassärkyihin. Voit käyttää seteliä maksuna sekä omaan hierontaasi että myös hoidettavan hierontaan mikäli hän kokee hieronnan itselleen hyväksi. Voit tulla hierontaan toimipaikkoihini Nikkilässä (Bubbiksentie 1) tai Söderkullassa (Graniittitie 5). Mikäli toimipaikkaan kulkeminen tuottaa hankaluuksia niin ota yhteyttä, sovitaan kotikäynnistä. Minulle voi soittaa numeroon 040 5926624. Jollen heti vastaa/ asiakkaan hoito on kesken niin soitan kyllä takaisin.

Henkilöt, joiden toimintakyky on alentunut sairauden, tapaturman tai ikääntymisen vuoksi voivat ostaa arvonlisäverotonta apua arjessa selviytymiseen. Asiakkaan kanssa tehdään yhdessä palvelusopimus ja palvelusuunnitelma. Lisäksi asiakkaalla on oikeus hakea kotipalvelun kustannuksista kotitalousvähennystä. 

Alvitonta kotiapua voi ostaa myös omille vanhemmille, puolison vanhemmille tai isovanhemmille. Palvelun ostajalla on tällöin samanlainen oikeus kotitalousvähennykseen.

HUOM! Myös lapsiperheillä on oikeus ostaa alvitonta palvelua tilapäiseen tarpeeseen, kuten vanhemman jaksamisen tueksi sairauden tai tapaturman kohdatessa.

Minimi työaika on kolme tuntia /käyntikerta.

2021 kotipalvelukohteet ovat täyteen varattuja. Ilmoitan mikäli muutoksia tulee.

Ikääntynyt, sairas, toipilas tai vammautunut voi ostaa arvonlisäverottomasti apua mm. kodinhoitoon tai kaupassa ja lääkärissä käyntiin. Jos toimintakykysi on alentunut ja et selviä arjestasi ilman apua, olet oikeutettu arvonlisäverovapaaseen kotiapuun. Yli 80v ikä on jo sinällään peruste saada ostaa arvonlisäverotonta kotiapua.

Sosiaalipalvelut kuten siivous, ikkunanpesu, ateria- ja vaatehuolto, kodinhoito, auttaminen pienten lasten hoidossa vanhemman jaksamisen tueksi sekä saattaja- ja ruokaostospalvelut.

Voit itse ottaa yhteyttä valitsemaasi yritykseen, joka tuottaa alvittomia sosiaalipalveluja asuinkuntasi alueella. Lista palveluiden tuottajista löytyy Sipoon kunnan sivuilta (kirjoita hakuun yksityiset sosiaalipalvelut- sieltä kohta kunnan ylläpitämä rekisteri palveluista). Voit saada listan myös kunnan palveluohjaajalta. Palveluohjaajat myös opastavat löytämään sinulle sopivan tekijän haluamaasi kotityöhön.

Palveluyritys laatii kanssasi kirjallisen palvelusopimuksen ja suunnitelman. Lääkärintodistusta ei tarvita vaan palveluntuottaja yhdessä asiakkaan ja/tai hänen omaistensa kanssa määrittää palvelun tarpeen.

Palvelusopimuksessa määritellään, mitä palvelua tarvitaan ja kuinka usein. Myös tilapäiseen palveluntarpeeseen määräajaksi.

Palvelusuunnitelmaan kirjataan perustelut sosiaalihuollon tarpeelle eli kerrotaan, miksi tarvitset apua. Palvelunsaajan toimintakyvyn pitää olla todetusti alentunut. Tällainen tilanne on esimerkiksi arjessa kotona selviämisen tukeminen niissä kotitöissä jotka ovat itselle liian raskaita. Lääkärintodistusta ei kuitenkaan tarvita. Palveluyritys arvioi, täyttyvätkö alvittomuuden kriteerit.

Kotiavun hinnat alkaen 1.1.2019 (alv. 0%)

arkisin ma-ti klo 8-17                           38,00 €/h

la-su 10-16 ja arki-iltaisin 17-20         48,00 €/h

HUOM! Maksuksi käyvät myös omaishoidon palvelusetelit!

Kotitalousvähennys

Yritykseni kuuluu ennakonperintä- ja arvonlisärekisterin piiriin, joten asiakkaan on mahdollista saada kotitalousvähennystä kotiapupalveluista. Voit saada kotitalousvähennystä myös omille vanhemmillesi tai appivanhemmille ostamistasi palveluista.

Vuonna 2019 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2400 € / henkilö / vuosi. Omavastuu on 100 €. Puolisoista vähennyksen voi saada kumpikin. Vähennyksen määrä on 50 % työn osuudesta.

Vuonna 2020 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 250 € / henkilö / vuosi. Omavastuu on 100 €.

Lue lisää:

Verohallinto (vero.fi): Kotitalousvähennys

Verohallinto (vero.fi): Näin ilmoitat kotitalousvähennyksen

Verohallinto (vero.fi): Kotitalousvähennys verotuksessa

Verohallinto (vero.fi): Lomake 14A Kotitalousvähennys yritykselle maksetusta työkorvauksesta