fbpx

Erikoistumisalana purentalihashieronta

Purentalihashieronta

On ollut ilo huomata miten hyviä tuloksia purentalihashieronnalla ja siihen yhdistetyillä liikeharjoitteilla on saatu aikaan! Tämän käsittelyn tehokkuus ja tyytyväiset asiakkaat ovat kertoneet kokemastaan eteenpäin ja myös uusia purentalihasasiakkaita löytää luokseni lähes viikoittain!

Erityisosaamistani on purentalihasten käsittely. Olen käynyt asian tiimoilta useamman koulutuksen ja hoitanut asiakkaita erittäin hyvin tuloksin jo useamman vuoden ajan. Viimeksi syksyllä 2019 olen perehtynyt ääntö- ja hengitysväylän toimintaan ja hoitoon. 2020 syksyllä sain shiatsu koulutuksissa taas uutta näkökulmaa purennan käsittelyyn akupisteiden kautta. Älä epäröi hetkeäkään, vaan tule hoidettavaksi.

Tässä muutamia oireita joiden perusteella purentalihasten käsittelystä voisi olla hyötyä:

-hampaiden kuluminen, paikkojen lohkeilu, hampaiden heiluminen, kipu hampaissa

-narskuttelu, purenta-arkuus, vihlominen, kipu leukanivelissä, leukanivelten rahina, paukkuminen, leukojen lukkiutuminen, leukanivelten liikkeiden rajoittuneisuus (esim. vaikea avata suuta)

-poskien ja kielen pureskelu (“tilsat” poskissa, “piparkakkureuna” eli hampaiden painaumat kielessä), kielellä jännittäminen (esim. kielen painaminen hampaita vasten; kielen lepoasento hukassa)

-vaikea puhua (epäselvä puhe), kipua nielussa tai palantunne kurkussa, poskilihasten jännitystilat, huimaus ja tasapainovaikeudet, korvakipu ja korvien soiminen, tinnitus

-pään-, hartioiden ja kasvojen säryt (etenkin aamuisin), epämiellyttävä, kiristävä tunne kaulalla ja rintakehällä, hermoperäinen särky kasvoissa

-stressaava vaihe elämässä, kehon rasitukset, mielen haasteet, pinnallinen hengitys

-uniapneaoireet sekä uniapnealaitteen tai kuorsauskiskon käyttäminen

Kireät purentalihakset voivat aiheuttaa leukakipuja, päänsärkyä, hampaisiin ja hartioihin heijastuvia kipuja, huimausta ja koko kehon stabiliteetin muutosta. Purentalihakset voivat kiristyä mm. hampaiden narskuttelun tai purentavirheen vuoksi. Kaatuminen, takaraivon kolahtaminen maahan tai vaikka auton peräluukkuun, pallon/mailan tai pelikaverin kyynärpään osuma poskeen tai leukaluuhun tai autokolari aiheuttavat myös epätasapainoa purennan lihaksissa. Myös stressaava tilanne elämässä näkyy usein purennan lihasten kiristelynä (ja vaikuttaa tapaan hengittää – hengitys siirtyy ylös rintakehälle ja hengitysrytmi muuttuu). On myös mahdollista että jännität kasvojen ja niskan lihaksia huomaamattasi- mikäli tapanasi on pitää hampaat aina yhdessä eikä erillään toisistaan niin jännitys purentalihaksissa on jo kova.

Mikäli hammaslääkärilläsi on epäilys että puret hampaita yhteen hän saattaa ohjata sinut luokseni hierontaan. Monella meistä on yöllä käytettävä purentakisko jotta hampaat eivät vaurioituisi kun niitä puree yhteen. Kisko ei lopeta hampaiden yhteen puremista mutta estää hampaiden kiillevaurioita ja hampaiden rikkoutumista. Mutta useimmiten kiskon lisäksi apua tarvitaan lihasten rentouttamiseen, usein myös mietitään millainen hengitys olisi hyväksi sekä mahdollisia rentoutuskeinoja mikäli hampaiden yhteenpureminen johtuu stressistä…

Hoito tasapainottaa leuan asentoa, parantaa lihasten venyvyyttä ja nivelten liikelaajuutta, lievittää stressiä ja helpottaa hengitystä. Palleahengitykseen ohjaaminen on tärkeä osa koko kehon rentouttamista. Stressi lisää aktiivisuutta sympaattisessa hermostossa josta usein seuraa purentalihasten yliaktiivisuutta. Sympaattisen hermoston yliaktiivisuus itsessään voi olla kipuja ylläpitävä tekijä. Purentaan liittyviä kipuja voidaan lievittää rauhoittamalla sympaattista hermostoa.

Asiakkaan sanoin: “Tähän purentalihashierontaan jää koukkuun!”

Työpaikoilla palautteena mm. “Älä ikinä lopeta meillä käymistä, sä oot pelastanut mun elämän, en aiemmin ollut kuullutkaan että purentalihaksia voi hieroa ja miten hyvää se tekee..”

Mikäli kärsit päänsäryistä tai niska-hartiavaivoista tai aamuisin posket/leukanivelet/ohimot tuntuvat jäykiltä eikä selitystä näihin vaivoihin löydy, saattaa hyvinkin olla että apu löytyy purentalihaksia käsittelemällä. Oireita voi edellämainittujen lisäksi olla moninaisia. Esimerkiksi korvakipu tai ikävä vihlonta leukaluussa saattaa johtua purentalihasten kireydestä. Annan myös ohjeita millä kotona voit helpottaa oloasi. Todennäköistä on myös että jos käytät purentakiskoja niin saat suuren avun myös purentalihashieronnasta… Purentakiskot estävät hampaiden kulumista/rikkipuremista mutta eivät tuo rentoutta alueen lihaksille.

Kireät kasvojen ja niskan lihakset voivat myös aiheuttaa kireyttä lantion seudulle sekä toisinpäin; lantion alueen kireydet tuntuvat sekä niskan alueella että purennan lihaksissa. Siksi on tärkeätä miettiä kokonaisuutta. Myös silmien lihasten jännittyminen heijastuu niskan kautta lannerangan liikkuvuuteen. Lihakset ja lihaskalvot/sidekudoskalvot (fasciat) toimivat ketjuuntuneina suhteessa toisiinsa. Fasciat ympäröivät lihaksia, kudoksia, luita ja sisäelimiä. Ne muodostavat sidekudosketjuja tai linjoja mahdollistaen monipuolisen vartalon liikkeen. Mikäli liike on rajoittunut jossain kohtaa ketjua niin se vaikuttaa koko ketjun toimintaan ja tätä kautta liikkeeseen. Etulinja kulkee lantionpohjasta vatsan ja rintakehän kautta leukaluun alueelle alueelle ja voi aiheuttaa ongelmia purentaan ja päinvastoin.

Rintarangan yläosa on myös tärkeä purentaongelmien hoidossa koska pään ja kaulan alueen sympaattinen hermotus tulee sieltä.

Hoidon kesto on 45-90 minuuttia, jonka aikana käydään klassisen hieronnan ottein läpi selän, niskan, hartioiden ja kaulan alueen lihaksia tarpeen mukaan (90min ajassa ehditään liikkeelle lähteä vaikka jaloista saakka) sekä purentalihaksia myös suun sisäpuolelta. Liitän käsittelyyn tarpeen mukaan myös triggerpisteiden käsittelyä, lihaskalvokäsittelyä ja akupainantaa. Myös vatsan alueen käsittelystä tämän hieronnan yhteydessä saattaa olla suurta apua. Hoitoon kuuluu koko pään alueen hieronta. Purentalihasten hierontaa voi yhdistää mihin vaan hierontakäsittelyyn, kysy lisää.

Joskus jo ensimmäinen hoitokerta antaa suuren avun, useimmiten kuitenkin hoito sarjana on tehokkain. Käsittely on tehokasta, joskus myös osin kivuliasta mutta palkitsee kyllä. Hieronnasta jää kokonaisvaltaisesti rentoutunut olo. Aina saat myös omahoito-ohjeita kotiin ja ohjeita tukevat tekemäni facebook-videot sekä kuvat sivulla Ritan hieronta. kotona tehtävillä harjoitteilla voit estää uusia jännityksiä sekä ylläpitää saavutettua purentalihasten rentoutta.

Purentalihashieronta

45 min                           58,00 €

60 min                           68,00 €

90 min          97,00 €

120 min         130,00 €

(alv.0%)

Tästä takaisin hierontapalveluihin